YOGA, ONTSPANNINGSMASSAGE, ADEMSESSIES, REIKI EN MINDFULNESS


Welkom bij Ontspanningscentrum Jacqueline Blom. Dé plek voor yoga, ontspanningsmassages, ademsessies, reiki en Mindfulness in Sassenheim.

Mijn naam is Jacqueline Blom en ik geef yoga, ontspanningsmassagesreiki, ademsessies en Mindfulness (voor Mindfulness zie specials). Rond 1991 ben ik in aanraking gekomen met yoga. Ik ben astmatisch en bleek verkeerd te ademen en was vaak moe. Op aanraden van een fysiotherapeut ben ik toen begonnen met yoga en wat een verademing bleek dat te zijn! Yoga heeft mijn leven op alle fronten aanzienlijk verbeterd. 

In 2004 – 2005 (toen zat ik nog in het bedrijfsleven) heb ik mijn reiki I en II diploma gehaald. Ook dit was voor mij een cadeautje. Wat een ontspanning! 
In 2008 ben ik uit het bedrijfsleven gestapt en ben ik mijn hart gaan volgen. Als eerste ben ik de cursus Mindfulness gaan volgen wat mij enorm geholpen heeft in alle dingen die ik doe. Het jaar erna ben ik massagecursussen gaan volgen en ook hier kan ik me helemaal in geven. 

Vervolgens heb ik de 3-jarige yoga docentenopleiding bij Deva Deva te Lisse (Pieter Scheffe) met succes doorlopen. Voor nóg verdere verdieping ben ik bij Deva Deva de vervolgopleiding yoga (1 jaar) ook gaan volgen. Daarnaast volg ik zelf regelmatig yogaretraites.
Medio 2021 heb ik mijn diploma behaald voor Mindfulness Coach en ook deze opleiding heeft mij weer prachtige inzichten gegeven. 
December 2022 heb ik mijn Ademcoachopleiding afgerond en begeleid mensen die problemen hebben met de ademhaling (denk bijvoorbeeld aan astma, Covid of hyperventilatie). Ook geef ik sessies met de verbonden adem (zowel privé- als groepssessies) en dit kan ook ingezet worden bij trauma's die zich vastgezet hebben in je lichaam. Want wat heeft die adem toch een enorme kracht!


Sinds 2015 gebruik ik de prachtige studio achter in mijn tuin waar ik heel trots op ben. En zo is mijn hobby mijn 'werk' geworden en neemt het een belangrijk deel van mijn leven in.

Sinds 2023 geeft Marike Dompeling ook yogales bij Ontspanningscentrum Jacqueline Blom.