YOGA

 

Voor wie is yoga geschikt? Eigenlijk voor iedereen. Veel mensen denken dat je vooral lenig moet zijn om yoga te kunnen beoefenen en dit weerhoudt veel mensen om eens yoga te proberen. Dat is jammer, want het doel van yoga is uiteindelijk “het stilleggen van de wervelingen van de geest”. Yoga gaat dus niet over lenigheid en al helemaal niet over ingewikkelde yogahoudingen die je vaak op foto’s ziet. Bij yoga ben JIJ het uitgangspunt en het gaat om jouw intentie van oefenen en aandacht. Even helemaal aandacht voor jezelf en goed leren ademen. 

Ontspanningscentrum Jacqueline Blom is een dynamische en inspirerende plek waar je door middel van yoga en meditatie kunt leren ontspannen. Hatha yoga is een mooi middel om je lichaam krachtig, soepel en gezond te krijgen en ook te behouden. De houdingen (asana’s) en ademhalingsoefeningen (pranayama’s) helpen je in je lichaamshouding en het patroon van je adem. De ademhalingsoefeningen spelen een grote rol bij de yoga.

De energie in je lichaam zal meer gaan stromen waardoor je je fitter zal gaan voelen. 
De yogalessen worden altijd in kleine groepjes (5-6 personen) gegeven, waardoor ik iedereen veel persoonlijke aandacht kan geven. 

Individuele les

Mocht je om wat voor reden dan ook niet in een groep les willen of kunnen volgen, is er ook een mogelijkheid dit individueel te doen. De oefeningen kunnen dan volledig aansluiten bij jouw wensen/klachten. Dat kan zowel voor yogales als voor het beter willen leren ademen. Ben je hierin geïnteresseerd, neem dan even contact met me op. 

Beiden zijn ook mogelijk in het engels. 
 

YOGA: ELKE KEER WEER EEN CADEAUTJE VOOR JEZELF